CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Mat viktigaste faktorn bakom cancer

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
Tidningen Cancer- och Allergifonden informerar, 2007 p. 7. (2007)
[Artikel, övrig populärvetenskap]

Ett centralt problem är nu att kosten alltmer utgörs av raffinerade livsmedel. Dessa är mer eller mindre utarmade på antioxidanter, mineraler, vitaminer och andra näringsämnen och skyddsämnen. De täcker mer än väl vårt behov av energi men inte vårt behov av naturliga skyddsämnen. Resultatet blir ökad förekomst av cancer och andra kostrelaterade sjukdomar.

Nyckelord: kost, socker, mjöl, fett, frukt och grönt, ämnesomsättning



Denna post skapades 2009-10-01. Senast ändrad 2010-10-14.
CPL Pubid: 99376

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)

Länk till annan sajt (kan kräva inloggning)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)
Hushålls- och kostvetenskap

Chalmers infrastruktur