CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Frukt och grönt för antioxidanter

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2009. - 8 sidor s.
[Rapport]

Innehållet av specifika antioxidanter varierar mycket mellan olika slag av frukt och grönt. Källor till fyra centrala karotenoider och fem viktiga slag av flavonoider lyfts fram. Rapporten visar på kombinationer som kan ge ett förstärkt totalt skydd.

Nyckelord: tomat, morot, ärtor, ägg, äpple, lök, te, apelsin, citrus, blåbär, björnbär


Rapporten är den sjätte i en serie med antioxidanter som grundtema inom ett projekt för Cancer- och Allergifonden. De fem tidigare har varit inriktade på syreradikaler, antioxidanter, fenoler, flavonoider och karotenoider.



Denna post skapades 2009-02-02. Senast ändrad 2009-02-04.
CPL Pubid: 89514

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Biokemi
Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)
Livsmedelsvetenskap

Chalmers infrastruktur