CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

LÄSK - med socker, tillsatser och lite juice

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
Göteborg : Chalmers University of Technology, 2007. - 3 s.
[Rapport]

Apelsinläsk: Rapporten är utformad som en guide för apelsinläsk som är den vanligaste typen av fruktläsk. Fruktassociationer gör att såväl barn som föräldrar lätt luras att tro att fruktläsk är något positivt jämfört med vanlig läsk.

Socker: Läsk innehåller typiskt ca 10 % socker och står för en farligt hög andel av barns och ungdomars sockerintag. Läsk blir en viktig grundorsak till diabetes och övervikt. Detta förstärks av att volymerna ökar med allt större PET-flaskor.

Nyckelord: guide, diabetes, barn, fetma, sötma, frukt, apelsin, färgämnen, konserveringsmedel



Denna post skapades 2008-01-11. Senast ändrad 2008-01-16.
CPL Pubid: 65651

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Kemi
Folkhälsomedicinska forskningsområden

Chalmers infrastruktur