CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Glass och Fetma

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2007. - 6 s.
[Rapport]

 Kombinationen socker plus fett leder obarmhärtigt till insulinstyrd övervikt och fetma

 Glass med sitt höga innehåll av både socker och fett ökar effektivt fettinlagring och minskar fettförbränning

 Utbyte av vanligt socker mot glukos gör på ett förrädiskt sätt glassen dubbelt hälsofarlig

 Gräddglassens socker gör grädden fettbildande och riskerar mjölkfettets trovärdighet som livsmedel

 Glassens tid kan vara ute när den som visar sig med en glass betraktas som osmart och på väg att bli fet

Nyckelord: övervikt, socker, insulin, diabetes, triglycerider, fettceller, glukos, gräddglass, sorbet, GB, Unilever, Hemglass, reklam



Denna post skapades 2007-09-13. Senast ändrad 2007-09-17.
CPL Pubid: 47861

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Biokemi
Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)

Chalmers infrastruktur