CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Transfetter

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
Göteborg : Chalmers University of Technology, 2007.
[Rapport]

 Hälsofarliga transfetter bildas vid härdning av flytande fett

 All härdning tar helt bort fettets innehåll av nyttigt omega-3

 Onaturliga transfetter skadar enzymfunktion och membranstruktur

 Naturliga transfetter som CLA i mjölkfett har positiva hälsoeffekter

 Vissa transfetter som CLA är antioxidanter liksom karotenoider

 Grundproblemet är inte transfetter utan härdning av fetter

 Alla kan nu bidra till en snabbare avveckling av härdat fett

Nyckelord: härdning, omestring, fett, mättat och omättat, cis och trans, fettsyror, omega-3, omega-6, linolsyra, CLA, mjölkfett, matoljor, antioxidanter, margarin, choklad, kakor, märkning, avveckling



Denna post skapades 2007-09-12. Senast ändrad 2007-11-23.
CPL Pubid: 47779

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)
Livsmedelsvetenskap

Chalmers infrastruktur