CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Validation of Reported Whole-Grain Intake from a Web-Based Dietary Record against Plasma Alkylresorcinol Concentrations in 8- to 11-Year-Olds Participating in a Randomized Controlled Trial.

Anja Biltoft-Jensen ; Camilla T Damsgaard ; Elisabeth W Andersen ; Karin H Ygil ; Rikke Andersen ; Majken Ege ; Tue Christensen ; Anne-Vibeke Thorsen ; Inge Tetens ; Huaxing Wu ; Rikard Landberg (Institutionen för biologi och bioteknik, Livsmedelsvetenskap)
The Journal of nutrition (1541-6100). Vol. 146 (2016), 2, p. 377-83.
[Artikel, refereegranskad vetenskaplig]

Whole-grain (WG) intake is important for human health, but accurate intake estimation is challenging. Use of a biomarker for WG intake provides a possible way to validate dietary assessment methods.

Nyckelord: Biomarkers, blood, Bread, Child, Diet, Diet Records, Dietary Fiber, administration & dosage, Female, Humans, Lunch, Male, Reproducibility of Results, Resorcinols, blood, Secale, chemistry, Self Report, standards, Triticum, chemistry, Whole Grains, chemistry



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2017-01-17.
CPL Pubid: 247227

 

Läs direkt!


Länk till annan sajt (kan kräva inloggning)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för biologi och bioteknik, Livsmedelsvetenskap

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Näringslära

Chalmers infrastruktur