CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Kost för Antioxidanter - Fri minikurs på nätet

Göran Petersson (Institutionen för kemi och kemiteknik)
2015. - 1 s.
[Rapport, populärvetenskaplig]

Kursen passar för korta studiestunder på totalt ungefär en timme. Videon ger överblick av antioxidanters funktion och förekomst med fokus på karotenoider och flavonoider. Rapporterna vägleder konkret om specifika vardagliga val av frukt och grönt för bättre skydd av hälsan.

Nyckelord: tomater, morötter, grönsaker, äpplen, apelsiner, bär, biokemi, skyddseffekter


En fri endagskurs med övningar följer upp denna minikurs.



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2015-05-31. Senast ändrad 2015-06-01.
CPL Pubid: 217809

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi och kemiteknik

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Biokemi och molekylärbiologi
Hälsovetenskaper
Medie- och kommunikationsvetenskap

Chalmers infrastruktur

Relaterade publikationer

Denna publikation ingår i:


Antioxidanter från Kost - Nationell Nätkurs