CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Fetter - viktiga val

Video - Kost för Hälsa

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2013. - 10 s.
[Rapport]

Videon (under "Läs direkt") lyfter fram fördelar och faror med olika kostfetter. Mättade och enkelomättade fetter är biokemiskt säkra. Fleromättade fröfetter är riskabla via lipidperoxidation. Mjölkfetter och charkfetter framstår som utmärkta basfetter. Videon motsvaras av en rapport (under länk till sammanfattning).

Nyckelord: kostfetter, triglycerider, fettsyror, mättat och omättat fett, omega-6, omega-3, fiskfetter, fröfetter, mjölkfetter, folkhälsa


Videon (under Läs direkt - Länk till annan sajt) bygger på rapporter från projekt för Cancer- och Allergifonden. Tekniskt har den gjorts med stöd från AV-Service vid Chalmers.



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2013-10-17. Senast ändrad 2014-09-01.
CPL Pubid: 185344

 

Läs direkt!


Länk till annan sajt (kan kräva inloggning)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Biokemi och molekylärbiologi
Hälsovetenskaper

Chalmers infrastruktur