CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Dietary fats for health

Consistent biochemical guidelines

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2013. - 10 s.
[Rapport]

In Sweden the lowcarb diets are now followed by great interest in healthier choices of dietary fats. This report emphasizes basic biochemical aspects. Saturated and monounsaturated fats from milk and meat are safe sources of energy. Fats to be avoided are reactive polyunsaturated seed fats causing destructive lipid peroxidation. Fish is an ideal source of the essential fatty acids EPA and DHA.

Nyckelord: lipids, triglycerides, fatty acids, saturated and monounsaturated fat, omega-6, omega-3



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2013-08-18. Senast ändrad 2013-08-26.
CPL Pubid: 181743

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Biokemi och molekylärbiologi
Hälsovetenskaper

Chalmers infrastruktur