CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Low-Carb Diets in Sweden

The impact of LCHF and GI

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2013. - 10 s.
[Rapport]

In response to epidemic overweight, obesity and diabetes, low-carb diets referred to as GI and LCHF take over in Sweden. The rapid change depends on pioneers, personal experience and free web-based communication. Misleading previous dietary advice is replaced by informed web sites and responsive independent media. This report clarifies biochemistry behind the low-carb success.

Nyckelord: sugar, starch, glucose, weight control, public health


Corresponding versions in Swedish have been published as a report and as a video (link under abstract).



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2013-05-20. Senast ändrad 2013-05-21.
CPL Pubid: 177101

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Hållbar utveckling
Biokemi och molekylärbiologi
Hälsovetenskaper

Chalmers infrastruktur