CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Antioxidanter i daglig kost

Video - Kost och Hälsa

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2013. - 17 s.
[Rapport, populärvetenskaplig]

Videon (under rutan "Läs direkt") lyfter fram viktiga vardagliga källor till antioxidanter. Med utgångspunkt från illustrationer läggs fokus främst på karotenoider och flavonoider. Antioxidanternas biokemi beskrivs kortfattat. Väl valda kombinationer för optimalt hälsoskydd betonas. Videon kompletterar tidigare rapporter för Cancer- och Allergifonden (under länk till sammanfattning).

Nyckelord: tomater, morötter, ägg, lax, lök, äpplen, apelsiner, blåbär, choklad


Videon (under Läs direkt - Länk till annan sajt) svarar mot avsnitt från föreläsningar vid Chalmers inriktade på biokemisk hälsovetenskap. Den är 26 min lång och baseras på 17 PP-bilder. Tekniskt gjordes videon med stöd av AV-Service vid Chalmers.



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2013-04-11. Senast ändrad 2016-10-12.
CPL Pubid: 175643

 

Läs direkt!


Länk till annan sajt (kan kräva inloggning)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Biokemi och molekylärbiologi
Hälsovetenskaper

Chalmers infrastruktur