CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Kokosolja med laurinsyra

Komplement vid lågkolhydratkost

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2012. - 5 s.
[Rapport]

Kokosolja utgörs nästan helt av mättat fett och har fått hög hälsostatus. Laurinsyra med 12 kolatomer dominerar. Den ger snabbare energi än längre fettsyror från andra kostfetter.

Kokosolja framstår därför som ett bra komplement för viktnedgång med lågkolhydratkost och LCHF. Till kolhydrater och sötsaker blir kokos ett sämre val.

Nyckelord: mättade fetter, ämnesomsättning, viktnedgång


Författaren använder själv inte strikt lågkolhydratkost.



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2012-11-10.
CPL Pubid: 165814

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Hållbar utveckling
Biologiska vetenskaper
Hälsovetenskaper

Chalmers infrastruktur