CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Frukt & Grönt för Hälsa

Märkning för Konsumenter

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2012. - 7 s.
[Rapport, populärvetenskaplig]

Rapporten ger biokemiskt baserade enkla råd om specifika val av frukt och grönt för hälsa. Signalerna grönt, gult och rött används. Värdet av antioxidanter betonas liksom hälsoriskerna med sötade produkter och särskilt sötade drycker.

Grönt (bra val) får äpplen, apelsiner, tomater, morötter, lök och gröna ärtor. Gult (tänk till) får juice, päron och bananer. Rött (välj bort) får ketchup, sylt, saft och läsk.

Nyckelord: frukter, bär, grönsaker, drycker, antioxidanter, socker



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2012-03-07. Senast ändrad 2012-03-26.
CPL Pubid: 155675

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Biokemi
Hushålls- och kostvetenskap

Chalmers infrastruktur