CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Low CARB and GI

Prevent Obesity and Diabetes

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
2011. - 8 s.
[Rapport]

The food-related causes of obesity and diabetes are now well recognized. The great challege is to apply current knowledge to urgent preventive dietary changes.

Basic biochemistry is outlined for dietary carbohydrates, carbs, and for blood glucose and insulin response.

The concept GI per weight is useful for choice of foods. Examples are given and discussed for fast and slow carbs.

Nyckelord: foods, carbs, sugar, digestion, metabolism, GI per weight, diet, health



Den här publikationen ingår i följande styrkeområden:

Läs mer om Chalmers styrkeområden  

Denna post skapades 2011-11-08. Senast ändrad 2011-11-10.
CPL Pubid: 148278

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Livsvetenskaper
Folkhälsomedicinska forskningsområden
Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)
Livsmedelsvetenskap

Chalmers infrastruktur