CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Energy conservation in the food industry using process integration - Methodologies and case study

Anna Fritzson ; Thore Berntsson (Institutionen för kemiteknik och miljövetenskap, Värmeteknik och maskinlära) ; Lennart Vamling (Institutionen för kemiteknik och miljövetenskap, Värmeteknik och maskinlära)
ICEF-2003 International Conference Engineering and Food (2003)
[Konferensbidrag, övrigt]

Increased sales of ready-made meals mean that the environmental impacts of the households are changed and the degree of processing in industry is increased, Process integration methods are briefly presented and partly used in this study to identify parts of the process in a Swedish slaughterhouse and meat processing plant where there is a potential to save energy. Several areas where heat savings are possible are identified.

Nyckelord: Process integration, ready-made meals, pinch analysis, energy, and food production.



Denna post skapades 2011-05-27. Senast ändrad 2015-02-11.
CPL Pubid: 141110

 

Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemiteknik och miljövetenskap, Värmeteknik och maskinlära (2002-2004)

Ämnesområden

Kemiska processer
Livsmedelsteknik

Chalmers infrastruktur