CPL - Chalmers Publication Library
| Utbildning | Forskning | Styrkeområden | Om Chalmers | In English In English Ej inloggad.

Välj bröd rätt!

Baslivsmedel - men i många farliga former

Göran Petersson (Institutionen för kemi- och bioteknik)
"Kolhydrater" (av Göran Petersson) p. 5 sidor. (2005)
[Kapitel, populärvetenskapligt]

Kärnrågbröd 5, Fullkornsbröd 4, Lantbröd 3, Franskbröd 2, Baguetter 2, Hamburgerbröd 2, Korvbröd 2, Varma baguetter 1, Rostat bröd 1,

Nyckelord: GI, glukos, blodsocker, stärkelse, övervikt, diabetes


Denna korta översikt publicerades på Cancer- och Allergifondens hemsida i samband med att Göran Petersson fick fondens miljömedicinska pris 2005.

Grundläggande avsnitt i utbildningshäftet "Kolhydrater" från 2005 finns nätpublicerade i uppdaterad form i rapporten "KOLHYDRATER - GI - biokemi - kost - hälsa". http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/72329.pdf



Denna post skapades 2010-02-11. Senast ändrad 2010-10-13.
CPL Pubid: 111918

 

Läs direkt!

Lokal fulltext (fritt tillgänglig)

Länk till annan sajt (kan kräva inloggning)


Institutioner (Chalmers)

Institutionen för kemi- och bioteknik (2005-2014)

Ämnesområden

Folkhälsomedicinska forskningsområden
Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi)

Chalmers infrastruktur

Relaterade publikationer

Denna publikation ingår i:


Kolhydrater